VRIJE APOTHEEKKEUZE

In Nederland bepaal je zelf welke apotheek je kiest. Veel mensen hebben niet in de gaten dat er tegenwoordig een vrije apotheekkeuze bestaat. Overstappen naar een andere apotheek is heel eenvoudig. Zeker naar een online apotheek als Stevens Apotheken.

Medische gegevens uitwisselen

Zodra je overstapt, is het belangrijk om een actueel overzicht te hebben van uw medicatie. Hiermee kan Stevens Apotheken de juiste medicatiecontrole uitvoeren. Geef je toestemming om het Landelijk Schakelpunt (LSP) te gebruiken? Dan vragen wij je medicijngegevens elektronisch op. Het platform LSP laat zorgaanbieders op een veilige manier informatie uitwisselen. Het helpt ons bij medicatiebewaking. Een actueel overzicht maakt het mogelijk om tijdig te reageren wanneer medicijnen niet samen gebruikt mogen worden.

Hoe geef ik toestemming voor het uitwisselen van medische gegevens?

Dat doe je online op de website ikgeeftoestemming.nl - alleen in combinatie met DigiD met SMS.

Wat is het Landelijk Schakelpunt (LSP)?

Het LSP is een beveiligd platform speciaal ontwikkeld voor zorgaanbieders. Het platform zorgt ervoor dat de verschillende zorgsystemen contact met elkaar kunnen leggen. Er staan dus geen medische gegevens op. De toegang tot het LSP is erg complex en zeer streng beveiligd.

Sommige patiënten hebben geen toestemming gegeven om het LSP te gebruiken. Dat maakt het voor zorgverleners lastig om hun werk goed te doen. Daarom is het belangrijk om toestemming te geven voor het uitwisselen van medische gegevens via LSP.

Inschrijven

Contact

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!

support


Ik wil graag gebeld worden.

Plan een afspraak 


Ik wil mijn vraag via de email stellen.

Stuur je e-mail naar: info@stevensapotheken.nl


Wie zijn wij?

Over ons


Heb je een vraag?

Veelgestelde vragen

Bel mij terug

Wij helpen je graag verder. Heb je nog vragen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen je terug op het moment dat het jouw uitkomt. Of mail je vraag naar info@stevensapotheken.nl